O nas

Nazywam się Agnieszka,

od 2011r. opiekuję się, a od 2013r jestem dumną właścicielką zespołu pałacowo – parkowego w Małkowie, hotelarzem i restauratorem, ale przede wszystkim pasjonatką gościnności.

Z moim mężem Rafałem połączyła mnie pasja do przyrody i szacunek dla tradycji. Rafał jest właścicielem szkółki roślin ozdobnych Wzgórze, gospodarstwa rolnego (czosnek, brzoskwinie, jabłka, prazboża), a także firmy usługowej zajmującej się terenami zielonymi. Wspiera mnie w działaniach w Małkowie i dostarcza produkty do naszej pałacowej kuchni. Mamy dwie córki: Zosię i Basię, którym staramy się przekazać naszą pasję do przyrody i dbałości o drugiego człowieka. Na naszym podwórku mieszkają trzy koty i pies.

Małków to moja pasja, mogę to śmiało powiedzieć. Zauroczył mnie, jak tylko przekroczyłam bramę parku a potem próg pałacu. Dodatkowo branża gościnności jest dla mnie realizacją marzeń, spełniam się w Małkowie, nie tylko zarządzając firmą, ale też organizując wydarzenia edukacyjno-kulturalne w ramach Fundacji, a także wykonując drobne prace w parku (uwielbiam kosić trawę! Sic!).

Wiele radości i satysfakcji daje mi dbanie o komfort gości podczas przyjęć rodzinnych, w tym magicznych wesel. Uwielbiam się dzielić dobrem, jakie mi było dane z gośćmi, którzy zatrzymują się u nas na nocleg, korzystają z restauracji i coraz częściej dostają dłuższy pobyt w naszym pensjonacie.

Krzysztof Suska

Od sierpnia 2020r jestem Szefem Kuchni w Pałacu w Małkowie. Tworzenie nowych kombinacji smakowych oraz dzielenie się tym z innymi to moja pasja. Przebyłem długą i ciekawą drogę przez wiele restauracji w Polsce i we Francji. Ta podróż ukształtowała mój szacunek dla kuchni opartej na lokalnych i sezonowych produktach. Jedzenie to sposób wyrażenia miłości i troski o karmioną osobę, dlatego w mojej kuchni nie ma miejsca dla półśrodków, czy dodatków chemicznych.

Kwintesencją mojej pracy jest dbałość o gościa. W mojej pasji wspiera mnie Ewelina, moja partnerka. Uwielbiamy podróże kulinarne i poznawanie nowych smaków.