Kuchnia

Kuchnia szlachecka, bo taka dedykowana jest miejscom z długimi tradycjami i eleganckim charakterem, takim jak nasz pałac w Małkowie, to kuchnia niezwykle wymagająca. Nad daniami trafiającymi na talerze naszych gości czuwa Monika Sochacka – doświadczony, kreatywny i smakowity szef kuchni, który do gotowania podchodzi z pasją i zaangażowaniem, a całość doprawia swoim długoletnim doświadczeniem, rozległymi umiejętnościami oraz niemal perfekcyjną znajomością kulinarnego świata.

Restauracja w pałacu w Małkowie oferuje swoim gościom dania tradycyjne, ubrane w odrobiny wyjątkowej, subtelnej i zaznajomionej z najnowszymi trendami finezji, która sprawia, że smakują one pysznie i zaskakują gości nie tylko bogactwem smaków i aromatów, ale również pojawiającymi się nagle wspomnieniami rodzinnego domu i kuchni ich ukochanych babć.

Kuchnia pałacu w Małkowie stawia na dania ekologiczne, tak, aby spełnić oczekiwania nawet najbardziej wymagających Klientów i umieścić na talerzach gości potrawy przygotowane z najwyższej jakości produktów. To właśnie jakość jest dla nas najważniejsza, dlatego też korzystamy z usług lokalnych dostawców, którzy dostarczają do nas pyszne warzywa, mięso i owoce. Nasza spiżarnia pełna jest również domowej roboty dżemów, serów, wędlin czy pikli, które najchętniej wykorzystujemy do przygotowania naszych potraw.